Biztonság

2021.04.14

Biztonság

Az idős emberek kiemelten veszélyeztetettek a visszaélésekkel és erőszakkal szemben, sajnálatos módon gyakori a telefonos csalások áldozataként könyvelt idősek esete, emellett sok olyan jellegű betörés van, amelynek alapja valamely házban vagy ház körül elvégzendő szolgáltatás ajánlása, a lakásba való bejutást követően akár az erőszakot is alkalmazzák a betolakodók. Ezen felül adódhat olyan eset is, amikor egy szerhasználó bódult vagy túlpörgött állapotban szóváltásba keveredik a lépcsőházban az idős nagymamával/nagybácsival. Állapotából és/vagy korából adódóan nem fogja tudni magát megvédeni, óhatatlanul is áldozattá válik. 

Számos ilyen eset kiküszöbölhető azzal, ha egy megbízható, feladatait maximálisan ellátó személy gondozza a beteget, akinek ilyen módon természetesen védett környezete ellehetetleníti vagy kellően nehézkessé teszi ezek végrehajtását. A 24 órás ellátás és gondozás során a beteg természetesen megszokott környezetében és annak környékén, együttműködésemmel él, tisztálkodik, vásárol, segítséggel szerez be ételt, egyéb termékeket, intéz ügyeket. Megbízásommal megvalósul a fent említettek kivédése, ugyanakkor az általam képviselt munkamódszer is ellenőrizhető, amely egyébként engedélyköteles tevékenység. A belőle származó jövedelem pedig egyéni vállalkozóként szerzett bevétel vagy önálló tevékenységből származó jövedelemként leadózható forma. Ezzel pedig kivédhető a "feketézés". Fontos szempont még a gondozott személy készpénzének és bankkártyájának védelme, ez pedig úgy valósul meg, hogy a beteg a megbízásom kezdetétől fogva nem kezel készpénzt, bankkártyájával semmilyen tranzakciót nem hajtok végre. Ennek egyrészt oka lehet a szellemi állapota, belátási képessége, memóriazavarból eredő problémák elkerülése, a tiszta pénzkezelés átláthatósága, félreértések elkerülése és a pénzével való visszaélés elkerülése. 

Munkám kezdetétől a végéig a családdal vagyok elszámolásban, bármely -menetközben felmerülő- költséget szintén velük rendezek. A gondozás megkezdésével teljes felelősséget vállalok a betegért, biztonságáért, testi, szellemi jóllétéért, környezetéért egyaránt. A családok számára szoktam javasolni az áttekintést eddigi munkáim, valamint több helyen elérhető személyes és szakmai anyagaim által. 

Ez megnyugvást ad és garanciát arra, hogy a közös munka alkalmával családtagja felkészültséget kap ezen a téren is.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el