Bemutatkozás (erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem, angol nyelven beszélek, a Vöröskereszt oktatója képzett, emellett rendszeres szűréseken veszek részt, valamint hivatalosan is rendszeres véradóvá váltam. Kérésre betegeim számára kiváló orvosokat és szűrési programokat tudok szervezni. Diplomámat 2023 februárjában szereztem meg szociális munkásként. Tanúsítványom: 5000 20 Egészségügyi képesítések Házi betegápoló (2020)

Számlaképes egyéni vállalkozó vagyok

Legújabb szakmai megjelenésem elérhető a következő oldalon:

Kaleidoscope - Művelődés-, Tudomány- és Orvostörténeti Kiadványok (kaleidoscopehistory.hu) 

https://www.kaleidoscopehistory.hu/index.php?subpage=cikk&cikkid=775


Szociális munka iránti érdeklődésem a saját eszköztáram maximális kihasználhatósága mentén indult el

Kislány korom óta az életem meghatározó része volt az analitikus, emellett kissé funkcionalista, alapvetően segítőkész és empatikus természetemmel másokat segíteni, nem riadtam meg sosem az ezzel járó kihívásoktól, ám szakmaként nehezen tudtam magam elképzelni, amelyet inkább az akkori szociális körülményeim határoztak meg. 

  • Idős gondozásban szereztem szakmai gyakorlatot, nagyon jó ajánlóval és értékeléssel
  • 24 órás házi gondozással 2020 év elején kezdtem el foglalkozni ajánlás útján és azóta is magánúton kapok megbízásokat
  • Terveim között szerepel, számos - az eddig megszerzett tudásomat kiegészítő- képzéseken részt venni és mindezt a tapasztalati (gyakorlati) tudással párosítva tökéletesíteni

Érdekességek rólam

Néhány apróság, ami hozzám köthető

  • Egészen pici koromtól keresztrejtvényeket fejtettem, koravén voltam.
  • Általános iskola ötödik osztályában egyedülálló módon ösztöndíjban részesültem, melyet Dávid Ibolya adott át
  • Humán beállítottságomra mi sem jobb bizonyíték, mint az irodalom és elemzések kedvelése, számos versenyen voltam döntős és dobogós, iskolában kiváló szervező, iskolán kívül gondos gyerek
  • 16-20 éves koromig beteg embert ápoltam, előtte édesanyámat, aki súlyos cukorbetegsége és egyéb betegségei kapcsán sokszor volt kórházban, kezelései és lábadozása alatt gyors segítség voltam
  • Felnőttként tettem le az érettségit, kissé megkésve kerültem vissza az iskolapadba, emelt szintű érettségim szintén nagyon jó eredménnyel zárult, mi másból, mint magyar nyelv és irodalomból
  • Nemzetközi Tanulmányok szakos lettem eredetileg, de a szociális munka szak közelebb áll hozzám, rendszeren belül szeretném látni a nagy egészet, annak minden hibájával!


Szereplések és megjelenések

  • Abonyi Anita saját oldalán kaptam lehetőséget az Asszertív Kommunikációról írni vendégíróként (2015)
  • A Kodolányi János Főiskolán egy engem tanító kiváló tanár könyvéből készült recenzióm  ( 2016 Koudela Pál: Négy Felvidéki város)
  • A Nők Lapja Café weboldalon hatalmas látogatottságú blogot működtettem (2017)
  • Elindult a Saját rovatom a Lélek Hangjai címmel Oroszlány havi újságjában,  Megalapítottam a KÖSZ Könyvbarátok Önfejlesztő Szakkörét, mely egy nőknek és nőkért szóló zárt club Oroszlányban, azóta pedig több újságban volt megjelenésem és visszatérő vendégíró vagyok internetes oldalakon, blogon (2018-napjainkig)
  • 2020 decemberében jelent meg az első olyan mesekönyv, amelyben én is helyet kaptam útmutató történetemmel. 
  • 2022 újabb állomás, szintén mesekönyv pályázatára írtam meg Oroszlánszív című művemet, melynek felhasználására engedélyeztetést kértek, egy gyermekek oktatási céljára készítendő zeneműhöz.
  • Elkészült a szakdolgozatom A borderline személyiségzavar kialakulásának megelőzése gyermekkorban címmel, melynek publikálásához szintén lehetőséget kaptam.

Ajánlások, vélemények

Eddigi munkáimból, korábbi megbízásaimból 

Első megjelenésem könyvben

Régóta vágyam volt maradandó értéket teremteni munkám mellett a hobby által is. 2020 decemberében Zöldi-Szabó Éva ötletének köszönhetően magam is bekerültem egy - a klímaváltozás témája köré épülő- mesekönyvbe.

Tiszta ember, tiszta bolygó.

Büszke vagyok rá, hogy az állam által működtetett könyvtárakba is bekerült köteles példányokként. 

Újabb formája a segítésnek

Régóta vágyam volt, hogy a véradás által is segíthessek másokon, hiszen ez semmibe sem kerül és független a helyzetünktől, amennyiben jól vagyunk, máris adhatunk!

Édesanyám cukorbeteg volt, ahogyan a mamám is, így nagyon sok ujjbegyből vett vér történetét láttam, rettenetesen tartottam tőle, a fájdalmaik bennem is korlátokat alakítottak ki.

Innen eredt a véradástól való félelmem, hiszen ott is van megelőző vizsgálat, aminek szerves része az ujjbegyből vérmintát venni. 

Ezzel a cselekedettel nem elég, hogy egy félelmemtől váltam meg, további nagyon fontos vizsgálatokkal szembeni aggodalmamat engedtem el és hála Istennek, hogy ilyen módon is tudok segíteni, hatalmas csapat részeként!

Sokan adnak vért és ez ránk nézve is egészséges, frissül a vérháztartásunk, ingyenesen kapunk szűrést, jó dolgot teszünk. 

Nagy örömmel tölt el, hogy én is megtehetem!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el