Bénult beteg gondozása

2021.11.28

Nemrégiben keresett meg egy család, hogy lányuk segítségére alkalmazzanak. 

Nagyon fiatalon történt vele egy baleset, aminek következtében testének alsó végtagjai megbénultak. A család nagyon gondos, szeretetteljes, eszközeik rendelkezésre állnak a napi rutin ellátására, de fizikailag és lelkileg egyaránt hatalmas megterhelés számukra, így muszáj külsős segítséget kérniük. 

A hölgyet a felkeléstől el kell látni a fürdetésben, mozgatásban, tisztálkodással járó egyéb feladatokban, emellett az étkezésben és itatásban is segítségre szorul, kezei sajnos szintén sérültek. 

Azért is írom le ezt a történetet, mert számomra nagyon pozitív tapasztalatot jelentett a hölgy hozzáállása, szeretete, elfogadása az idegen segítővel szemben. A család nagyon kedves, minden lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy a legmegfelelőbb ellátásban részesüljön gyermekük. 

Ilyen környezetben kitűnő érzés dolgozni, első pillanattól kezdve megvolt ráadásul az összhang, kialakult a bizalom és a kellemetlen helyzeteket is megoldottuk együtt.

Speciális emelődaru áll rendelkezésre egyik székből a másikba vagy a székből ágyra történő elhelyezésben. Ez egy szokatlan helyzet a többihez képest, jóval fiatalabb a gondozott személy, nem idősellátásról van szó, azonban számos előnye van ennek, mert fizikai korlátai ellenére partner a hétköznapokban. Szellemileg kifejezetten ép és érdeklődő, depressziós állapot is ritkán merül fel, amikor igen, akkor is hamar át lehet lendíteni őszinte megértéssel, kommunikációval és szeretettel. 

Újabb állomás a tanulmányokban, a fejlődésben, a gondozás fontosságában.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el